Waar ben je naar op zoek?

Juridisch advies over onroerend goed in Spanje

Onroerend goed in Spanje is populair onder Nederlanders en Belgen. Spanje heeft met haar zon, zee, cultuur en mooie natuur dan ook veel te bieden. Een vakantiewoning of tweede huis in Spanje is een grote stap, en wanneer u besluit om in Spanje te gaan wonen is het verstandig u daarvoor goed voor te bereiden. Het leren van de Spaanse taal is één van de dingen die het dagelijkse leven gemakkelijker maken. Daarnaast zijn er ook andere factoren waar u rekening mee dient te houden.

Wilt u in Spanje een stuk grond of een huis kopen, of misschien wel verkopen, dan heeft u te maken met de Spaanse wetgeving. Bij het kopen van onroerend goed is ons advies dan ook om altijd een deskundige in te schakelen. Een deskundige kan zorgen dat u een veilige (aan)koop doet, bent ingelicht over de fiscale consequenties en voorbereid bent op belangrijke praktische zaken. U kunt hierover meer lezen in ons artikel: Huis kopen in Spanje

Als u de Spaanse woningmarkt nog niet goed kent, dan is het wellicht verstandig om eerst een huis te huren. Ook in die gevallen krijgt u met soms ingewikkelde zaken te maken, zoals huurcontracten of – overeenkomsten en geschillen met de verhuurder. Ook daar kunnen wij u over informeren en bijstaan indien dat nodig is.

Met bijna 5000 km aan Spaanse kustlijn en 13 bewoonbare eilanden is Spanje voor Nederlanders momenteel erg populair als vakantiebestemming en als land om naar te emigreren. 

Tweetalige adviseurs in Nederland en Spanje

Onze gespecialiseerde medewerkers van Gimbrère Advocaten in Spanje kennen de huizenmarkt van binnen en buiten en kunnen u goed adviseren bij uw zoektocht naar een koop- of huurhuis. Wij kunnen u helpen op zowel juridisch, fiscaal als praktisch vlak. Zo controleren wij bijvoorbeeld het eigendom en de koper voor u, helpen u bij het regelen van praktische zaken zoals de aanvraag van een NIE en een Spaanse bankrekening en bezien welke overdrachtsbelasting u waarschijnlijk zal moeten betalen. Daarnaast kunnen wij u bijstaan bij meer ingewikkeldere zaken zoals het kopen van een huis in aanbouw of verborgen gebreken in uw woning.

Overigens stopt de hulp van onze tweetalige advocaten niet bij het tekenen van een koopcontract. Ook in het natraject kunt u bij ons op praktische en fiscale hulp rekenen. Lees hier meer over in de onderstaande onderwerpen of neem direct vrijblijvend contact op met ons kantoor in Spanje of Nederland en vraag naar meer informatie de kosten in uw persoonlijke situatie.

 

 

Meer weten?

Jouw advocaten

Bel. Mail.
Of kom langs.

Er is altijd een praktische oplossing, en een advocaat van Gimbrère helpt je daarbij