Enrique Martinez

Enrique Martinez

Advocaat

Er zijn grote juridische verschillen tussen Spanje en Nederland

Enrique besloot ruim twaalf jaar geleden dat hij advocaat wilde worden. Het mooie aan het vak vindt hij dat hij zoveel leert over mensen en hoe ze zich gedragen in bepaalde situaties. Zo leert hij door zijn werk steeds meer over het menselijk gedrag wat hem ook als advocaat steeds sterker maakt. “Goede kennis van het menselijk gedrag is zeer belangrijk in dit vak.”

Het mooie aan het werken bij Gimbrère International Advocaten vindt hij de link tussen Spanje en Nederland. “Door de grote juridische verschillen tussen beide landen zie je ook goed de overeenkomsten en verschillen in gedrag van Spanjaarden en Nederlanders. “In Spanje krijg je vaak niet de tijd een pleidooi te houden zonder onderbroken te worden, in Nederland is dit wel het geval. Erg leerzaam.”

Dat Enrique een grote passie heeft voor mensen, hun omstandigheden en hun gedrag, blijkt ook wel uit zijn vrijetijdsbesteding. Dan leest hij namelijk graag boeken waarin dit thema centraal staat. Een motto heeft hij niet, wel een wijsheid:  “Wanneer je jong bent weet je nog niet genoeg van het leven om een werkbaar motto te kiezen. Wanneer je uiteindelijk genoeg kennis hebt, is er geen tijd meer om het in de praktijk te brengen.”

Opleidingen
Rechten - Universiteit van Coruña
Master in Advocatuur aan het ISDE

Talen
Spaans, Engels

Specialisaties

  • Echtscheiding & Mediation
  • Erfenis, testament & nalatenschap
  • Overeenkomsten
  • Zakelijk
  • Ondernemingen, vennootschap oprichten & aandelen
  • Onroerend goed