Waar ben je naar op zoek?

Spaans arbeidsrecht: Gimbrère advocaten is jouw juridisch adviseur

Het Spaanse arbeidsrecht kent veel verschillen met het Nederlandse recht. Zo zijn er bijvoorbeeld grote verschillen in de typen arbeidsovereenkomsten, de proeftijd, het concurrentiebeding, salarisbetalingen, regeling bij ziekte, de opzegtermijn en de overurenregeling.

Ook het Spaanse ontslagrecht kent veel verschillen met het Nederlandse recht. Gerechtelijke procedures in Spanje zijn vaak ingewikkeld en langdurig. Ook dienen partijen, alvorens naar de rechter te stappen, als tussenstation een soort mediation traject te doorlopen. Sinds begin 2012 is het ontslagrecht in Spanje geliberaliseerd om werkgevers aan te sporen personeel aan te nemen. Zo werden bijvoorbeeld bepaalde typen ontslagvergoedingen verlaagd van 45 naar 33 dagen per gewerkt jaar. In het geval van een ontslag om bedrijfseconomische redenen, heeft de werknemer recht op een ontslagvergoeding van 20 dagen per gewerkt dienstjaar.

Heeft u een arbeidsrechtelijke kwestie in Spanje, zoals de wens om een arbeidsovereenkomst op te stellen of te controleren, of bijvoorbeeld een ontslagrechtkwestie, dan kunt u terecht bij onze arbeidsrechtadvocaat van Gimbrère Advocaten.

 

Meer weten?

Jouw advocaten

  • Richard-2013.jpg
    “ Vaak is een sterke onderhandeling een snellere én betere oplossing ”

    Richard Hoffmann

  • roger-pares.jpg
    “ Bij ontslagprocedures is de kennis van een ervaren arbeidsrecht advocaat primair. ”

    Roger Pares

Bel. Mail.
Of kom langs.

Er is altijd een praktische oplossing, en een advocaat van Gimbrère helpt je daarbij