Verdeling van de gemeenschap

Gemeenschap van goederen

Bent u in gemeenschap van goederen gehuwd, dan zullen uw bezittingen en schulden in principe bij helfte moeten worden verdeeld. Kleding, sieraden of spullen die nodig zijn voor het dagelijks gebruik (toiletartikelen) worden niet in de verdeling betrokken, tenzij ze kostbaar zijn en de waarde ervan in de boedel moet worden teruggestort. Erfenissen en giften vallen mogelijk buiten uw gemeenschap van goederen.

Huwelijkse voorwaarden

Bent u op huwelijkse voorwaarden getrouwd, dan zullen de afspraken die u in de huwelijkse voorwaarden hebt neergelegd, waarschijnlijk moeten worden uitgevoerd. Huwelijkse voorwaarden zijn maatwerk en derhalve altijd verschillend. Onze advocaten kunnen u adviseren en bijstaan bij de verdeling van uw huwelijksgoederengemeenschap en de afwikkeling van uw huwelijkse voorwaarden. Hieronder treft u een aantal veel gestelde vragen aan.

Samenlevingsovereenkomst

Bent u niet gehuwd maar heeft u een samenlevingsovereenkomst? Ook bij een samenlevingsovereenkomst geldt dat de afspraken die daarin zijn neergelegd in beginsel moeten worden uitgevoerd. Onze advocaten kunnen u adviseren en bijstaan bij de verdeling van de eenvoudige gemeenschap en de afwikkeling van de verbreking van uw samenleving.

Breda

Gimbrère Advocaten Breda

Baronielaan 1

4818 PA, Breda

Postbus 1883

4801 BW Breda

Nederland

+31 (0) 76 514 05 05 +31 (0) 76 521 21 31 info@gimbrere.nl Routebeschrijving

Meer weten over personen- en familierecht?

Uw Familierechtadvocaten

Bel. Mail.
Of kom langs.

Er is altijd een praktische oplossing, en een advocaat van Gimbrère helpt je daarbij