Kinderen

Voor kinderen is een echtscheiding een hele heftige ervaring. Kinderen hebben op zich een groot vermogen om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Van belang is wel dat kinderen zich veilig blijven voelen. Juist die basisveiligheid kan worden beschadigd door een (v)echtscheiding. Daarom is het in het belang van het kind dat ouders zeer duidelijke afspraken maken waardoor zo min mogelijk conflicten ontstaan. Zo kunnen eventuele schadelijke gevolgen van een echtscheiding voor de kinderen worden beperkt. Op de website http://www.ouders-uit-elkaar.nl/ wordt, passend bij de leeftijd van uw kind, informatie gegeven over de gevolgen van de echtscheiding.

Sinds 2009 worden ouders min of meer verplicht in onderling overleg afspraken te maken over de kinderen. Indien ouders gezamenlijk gezag hebben zijn zij verplicht een ouderschapsplan op te stellen. In een ouderschapsplan worden afspraken neergelegd over onder andere de hoofdverblijfplaats van de kinderen, een omgangsregeling met de andere ouder, de wijze waarop ouders elkaar over de kinderen informeren en de kinderalimentatie.

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Of hebt u aanvullende vragen, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze familierecht advocaten.

Veelgestelde vragen

Breda

Gimbrère Advocaten Breda

Baronielaan 1

4818 PA, Breda

Postbus 1883

4801 BW Breda

Nederland

+31 (0) 76 514 05 05 +31 (0) 76 521 21 31 info@gimbrere.nl Routebeschrijving

Bel. Mail.
Of kom langs.

Er is altijd een praktische oplossing, en een advocaat van Gimbrère helpt je daarbij

Uw Echtscheidingsadvocaat