Benefiet concert Chris Hinze

Benefiet concert Chris Hinze en ten bate van Sea First Foundation van Dos Winkel; EDUCATES TO PROTECT!

Tijdens deze boeiende avond zullen Chris en Dos elkaar afwisselen. Bij Chris staat de muziek centraal en Dos zal prachtige verhalen vertellen, geïllustreerd met bijzondere beelden, gemaakt tijdens zijn carrière als onderwaterfotograaf.

 

Chris Hinze.jpg

Of hij nou met zijn groep ´The Chris Hinze Combination´ tourt of met zijn Multi Media Solo concerten, een ding is zeker, voor fluitist, componist en reiziger Chris Hinze staat muziek centraal. Al ruim 25 jaar maakt Hinze wereldmuziek en communiceert hij muzikaal met vreemde culturen. Op zijn lange reizen door Tibet verzamelde hij niet alleen fantastische muziek, maar ook prachtig beeldmateriaal. Gefascineerd door de kloosters, de monniken met hun gezangen, de Dalai Lama, de Karmapa of Lama Zopa en de Tibetaanse bevolking deed hij in 2006 zijn 1e Visual Concert voorstelling voor uitverkochte zalen. Op 10 mei zal Chris Hinze in Het Theater van Gimbrère Advocaten voor een intiem  gezelschap stukken spelen uit zijn Theater Concert "Tibet- on the Roof of the World". Hierbij heeft hij video presentaties en zal hij uiteraard zelf verslag doen.

Hinze won verschillende muziekprijzen, waaronder de Beethoven Award van de stad Bonn voor de compositie Live Music Now voor 42 muzikanten die hij had geschreven voor het Holland Festival in 1972. Hij won verder de Prix Italia voor zijn productie Mangala, wat hem bekendheid opleverde bij de Nederlandse radio en televisie. Tussen 1972 en 1982 ontving hij drie Edisons.

Hinze trad op met verschillende muzieklegendes, zoals Peter Tosh  (“Peter Tosh with Chris Hinze - Puss and Dog with Rare Footage” luister hier) en Toots Thielemans en musiceerde en improviseerde met muzikanten uit verschillende culturen en muziekstijlen, in bijvoorbeeld Indonesië, India, Japan en Zuid-Amerika. Aan het eind van een tour door Azië in 1994, werd Hinze uitgenodigd door Dalai Lama Tenzin Gyatso in McLeod Ganj. Delen van het opgenomen interview gebruikte hij op zijn cd 'Tibet Impressions'. Twee tracks werden in 1994 door Junkie XL gebruikt voor Ambient House remixes. Deze twee producties waren de start van een succesvolle samenwerking tussen de beide muzikanten.

In 2007 startte hij een tour met rapper Raymzter, met wie hij eerder al de clip 'Vechten Op Het Schoolplein' opnam, en met zangeres Rajae El Mouhandiz.


“Education is the most powerful weapon to change the world” (Nelson Mandela)

De Sea First Foundation (SFF) werd in november 2009 opgericht uit een bezorgdheid over de slechte situatie waarin de oceanen verkeren en de problemen die dit teweeg brengt voor mens, dier en natuur.

SFF streeft naar een wereld waarin de mensheid de oceanen erkent als essentieel voor al het leven en actie onderneemt om deze te beschermen en te koesteren.

Hiertoe tracht SFF mensen warm te maken voor de pracht en biodiversiteit van het onderwaterleven en hen tegelijkertijd te informeren over de problemen die de gezondheid van deze wereld in de weg staan. 

Tijdens deze benefietvoorstelling zullen Chris Hinze en Dos Winkel, de oprichter en bezieler van de Sea First Foundation, elkaar afwisselen: prachtige muziek van Chris en schitterende verhalen van Dos, geïllustreerd met vele van zijn spectaculaire onderwaterfoto´s.

Toegang

Entree bedraagt € 50,-. De volledige opbrengst komt ten goede van de Sea First Foundation.

Programma

19.30     Inloop

20.00     Benefiet avond Chris Hinze / Dos Winkel 

20.45     Pauze

21.00     Vervolg benefiet  avond Chris Hinze / Dos Winkel

21.45     Borrel aangeboden door Gimbrère Theater

Aanmelden

U kunt zich voor deze inspirerende avond aanmelden door op de button "aanmelden" onderaan deze pagina te klikken. Mocht u binnen uw netwerk nog iemand kennen voor wie deze avond ook interessant is, dan is diegene uiteraard van harte welkom.

Gezien de capaciteit van ons 'theatertje', is er slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar. Meld u daarom snel aan, want vol=vol.


Volgend seizoen begint Chris aan een serie "INCREDIBLE INDIA" concerten.

 "Largo for TIBET"                  https://youtu.be/J2jj2zBjpGY

"Body Energy"                        https://youtu.be/C2q3emkqiJA