Installateurs vervolgd voor dood door schuld

ZEEWOLDE – Twee installateurs (54 en 30 jaar) uit Harderwijk moeten op 23 januari voor de rechtbank in Lelystad verschijnen voor hun betrokkenheid bij de dood van een vader en zoon in vakantiepark Flevo-Natuur in Zeewolde.

De slachtoffers werden begin dit jaar kort na elkaar gevonden. Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt de installateurs dood door schuld.

Aanvankelijk werd er van een natuurlijke dood uitgegaan toen de vader in een vakantiehuisje werd aangetroffen, maar toen de zoon de volgende dag langswam om de woning op te ruimen en op dezelfde plek overleed, werd er onderzoek gedaan. Daaruit bleek dat er een grote hoeveelheid koolmonoxide in de woning aanwezig was, met alle gevolgen van dien.

Volgens het OM hebben installateurs E.H. en H.H., zelf ook vader en zoon, schuld aan de dood van de twee mannen. De Harderwijkers hadden immers voor de tragedie een gaswandketel in het huisje geïnstalleerd. Ze zouden daarbij onder meer niet de handleiding hebben gelezen en een rookgasafvoer verkeerd hebben aangesloten. Door dit roekeloze gedrag kwam volgens de Officier van Justitie teveel koolmonoxide vrij.

Bron: BN de Stem