Bredase platenmaatschappij in het verweer tegen SBS6

BREDA - De Bredase platenmaatschappij Benelux Records, van Bredanaars John Semerel en Ton van Gils, gaat tegen de wil van SBS6 toch een plaat uitbrengen van zanger Wesley Klein.

De televisiezender sommeerde eerder deze week de uitgave van het album ‘Gewoon Wesley' stop te zetten. Klein won het SBS-programma Popstars toen de artiest al onder contract stond van de Bredase platenmaatschappij. Dat is volgens de televisiezender niet van belang, omdat de zanger voor de populaire televisieshow een handtekening zette onder een nieuw contract met SBS6.

Benelux Records heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen. De raadsman stuurde woensdag een brief naar SBS6, waarin staat vermeld dat de platenmaatschappij een rechtsgeldig contract met Klein heeft en dat om die reden de uitgave van de single ‘Met Tranen in je Ogen' en het album gewoon door mogen gaan.

"Ik kan mij voorstellen dat SBS6 het niet leuk vindt, maar het contract bestond al voor Popstars. Daar vallen ook de rechten onder van de opnames uit die periode. Ik ben benieuwd wat ze nu van plan zijn", aldus advocaat Hans Bakker.

Ook het gebruik van het gegeven dat Wesley winnaar is van Popstars ligt niet lekker bij de televisiezender. Bakker: "Dat begrijp ik niet. Het wordt niet in negatieve zin gebruikt. Je kan het vergelijken met films die worden aangeprezen die een Oscar hebben gewonnen. Dat is heel vanzelfsprekend."

 Bron: Serge Mouthaan in Bredavandaag.nl