Brabantse rechtbanken hebben lange wachtlijsten

Onlangs werd advocaat Robert de Pater geïnterviewd door Omroep Brabant. De omroep maakte een achtergrondverhaal over de groeiende wachttijden bij de rechtbanken. Het gevolg? Mensen stappen minder snel naar de rechter.

Christa Wiertz-Wezenbeek, president van de rechtbank in Den Bosch, luidde onlangs de noodklok. De rechtbanken in Brabant hebben te kampen met groeiende wachttijden doordat ze steeds tijdrovendere zaken voor hun kiezen krijgen. Deze zijn onder andere afkomstig van grote drugsacties, toenemende vreemdelingenzaken en meer faillissementsaanvragen. De werkdruk van rechtbankmedewerkers neemt toe en dankzij de groeiende wachttijden twijfelen steeds meer mensen erover om bij een geschil naar de rechter te stappen. 

Terughoudendheid cliënten

Robert de Pater, advocaat bij Gimbrère Advocaten in Breda, merkt de terughoudendheid van cliënten dagelijks. Hij vertelt aan Omroep Brabant het volgende: “Als je een zitting hebt gehad, geeft de rechter eigenlijk altijd aan het eind aan dat er over zes weken een vonnis komt. Maar, zegt hij er dan bij, we hebben het heel erg druk en we komen er gewoon niet aan toe. Dus het kan best zijn dat we over zes weken nog een extra termijn erbij nodig hebben om het eindvonnis te kunnen schrijven.” 
 

Wachtlijsten terugdringen

Procedures kunnen lange tijd in beslag nemen, soms tot wel een jaar of langer. Hierdoor gaan steeds meer mensen twijfelen of ze een procedure willen aangaan of dat ze een schikking zullen treffen. Christa Wiertz-Wezenbeek zegt tegen de omroep dat de Nederlandse rechtbanken 30 miljoen euro nodig hebben om de wachtlijsten tot een acceptabel niveau terug te brengen.
 

Meer informatie 

Lees én luister het gehele achtergrondverhaal terug via de website van Omroep Brabant. Wilt u meer informatie over dit nieuwsbericht? Schroom niet en neem contact op met Gimbrère Advocaten! Wij lichten een en ander toe en kunnen u meer informatie verschaffen. 

Bron: Omroep Brabant

Over de auteur

Robert-de-Pater.jpg
“ Ik bijt me altijd vast in een zaak ”

Robert de Pater

Contact opnemen