Advocatenblad Barça tot Bejing

Niet alleen grote, maar ook middelgrote en kleine kantoren zien kansen
in het buitenland. De manier waarop ze die vormgeven, verschilt
per kantoor. Hoe reilen en zeilen de verschillende buitenlandse
praktijken? Waar richten ze zich op? Drie kantoren uitgelicht. Waaronder Gimbrère advocaten.

Advocatieblad2.PNG

DE SPANJE-PRAKTIJK VAN GIMBRÈRE

Elf jaar geleden was ik met een bevriende Nederlandse cliënt in Barcelona. Hij had een conflict en ging daarvoor naar een Spaanse advocaat. In plaats van minder, kreeg hij alleen maar meer problemen. Na een avond te hebben doorgehaald, realiseerde ik me de volgende ochtend dat ik in deze stad een kantoor wilde openen. Dus dat heb ik gedaan.

Nederlanders met een juridisch probleem zitten daar in een kwetsbare positie. Ik heb gezien dat veel Spaanse advocaten de wet toepassen, maar niet met hun cliënt meedenken. Mijn bevriende Nederlandse cliënt had een conflict met een handelspartner en wilde beslag laten leggen op anderhalve ton. Zijn advocaat zei: dat gaan we doen. Hij legde niet uit dat je daarvoor eerst een verzoek moet indienen bij de rechtbank, dat de andere partij binnen een halfjaar zou worden opgeroepen en in de tussentijd alle mogelijkheid had om het gevorderde geld van zijn bankrekening weg te sluizen.

Inmiddels heeft Gimbrère Advocaten ook vestigingen in Madrid en Marbella. Op de drie verschillende locaties zitten bij elkaar zes advocaten, twee juristen en een fiscaal jurist. Ze spreken Spaans, Nederlands en/of Engels. Twee advocaten zijn Spaans van origine. Ze procederen ook, als dat nodig is. Van arbeidsrecht, fiscaalrecht, strafrecht, personen- en familierecht, onroerend goed en letselschade, onze advocaten in Spanje staan Nederlanders bij op uiteenlopende rechtsgebieden. Ik werk vanuit Breda, en stuur de advocaten in Spanje aan. Ik zou ook nog wel een kantoor op Ibiza willen openen, of in Italië. Het is een geweldige manier om een gebied en boeiende mensen te leren kennen. Het oprichten van de andere kantoren is ook nogal spontaan gegaan. Ik geloof dat je moet denken in de mogelijkheden van het leven, niet in angst en vrees.’

Weblog