Angèle van Erp

Angèle van Erp

Advocaat

De beste oplossing voor een probleem vind je vaak niet in een juridisch antwoord

Angèle is haar carrière als familie- en erfrechtadvocaat begonnen in de Rotterdamse advocatuur. Het typisch Rotterdamse adagium “niet lullen, maar poetsen” paste haar wel. Na een aantal jaren buiten de advocatuur werkzaam te zijn geweest is Angèle begin dit jaar teruggekeerd in de advocatuur, ditmaal in Breda. De onderlinge sfeer en de balans tussen enerzijds het professionele en anderzijds het informele karakter van Gimbrère Advocaten maakt dat Angèle zich heel goed thuis voelt binnen dit kantoor.

De belangen van de cliënt staan centraal. Soms is het voor de cliënt zelf echter niet helemaal duidelijk wat zijn belangen zijn, omdat hij te zeer gefocust is op het probleem en de argumenten voor zijn standpunten. Het is de kunst om die belangen boven tafel te krijgen, die naast de belangen van de andere partij te leggen en te zien waar de overeenkomsten en de verschillen in zitten. Daarna kijk je wat partijen nodig hebben om ook de verschillen te overbruggen. Dat zijn vaak helemaal geen juridische oplossingen, maar voor beide partijen heel praktisch uitvoerbare afspraken. Daarmee wordt een onnodige en vaak kostbare gang naar de rechter voorkomen. Daar is natuurlijk wel de medewerking van de andere partij voor nodig. Is die er niet, dan staat Angèle haar mijn cliënten graag en met veel vuur bij in de rechtszaal.

Als advocaat is Angèle altijd nauw betrokken, flexibel en beschikt ze over een flinke dosis inlevingsvermogen en overtuigingskracht. Met die eigenschappen doet ze er alles aan iedere zaak tot een goed einde te brengen voor alle betrokkenen.

In haar vrije tijd bevindt Angèle zich op het schoolplein of op de terrassen van Breda en Rotterdam. Verder houdt ze van de zon, dus reist Angèle graag af naar warmere oorden.

Specialisaties

  • Echtscheiding & Mediation
  • Erfenis, testament & nalatenschap

Blog/Publicatie